anti age

Anti age är inget nytt.

Anti age är inget nytt. Drömmen om odödlighet har funnits så länge det har funnits mänskligt liv. Det har funnit massor av myter, ritualer och kurer som alla påstås kan stoppa åldrandet och ge evigt liv. Än idag är Anti age ett hett ämne. Särskilt inom skönhets industrin.

Ziusudra Den siste kungen av Sumer före syndafloden.
Endymion En herde på berget Latmus i Mindre Asien. Endymion lev dömd till evigt liv av Zeus, men priset var lång sömn. Kanske det tidigast Anti age sägnen. Endymion fick ett ännu vackra ansikte och ett glädjande leende efter att han somnat. 

Tithonus I grekisk mytologi fick evigt liv men inte evig ungdom. Han förvandlades till en gräshoppa.
Ashwathama En Kaurava-krigaren efter att förbannades av Krishna ”att vara odödlig och ströva omkring på jorden utan kärlek, respekt och social acceptans från någon till tidens ände”

Den vandrande juden En judisk skomakare. Enligt legenden hånade han Jesus på väg till korsfästelsen. Jesus förbannade honom att ”fortsätta för evigt tills jag återvänder”. Således ska den vandrande juden leva tills Jesu andra ankomst. 

Johannes aposteln En av Jesu efterföljare. Vissa mormoner tolkar, tillsammans med sina egna skrifter, den bibliska skriften som finns i Johannes 21:21-23 som att Johannes kommer att stanna kvar på jorden till sin andra ankomst. 

De tre nephiterna Tre män som beskrivs i Mormons bok som ges makt över döden för att uppfylla sin önskan att tjäna bland människor tills Jesus kommer igen. 

Markandeya En visman som beviljades odödlighet vid sexton års ålder.

Sir Galahad En av de tre Arthurian riddarna som hittade den heliga gralen. Av dessa sökande riddare är Galahad den enda som har uppnått odödlighet genom det. I denna sägen blir de som har druckit ur den heliga gral föryngrade. Då tiden Anti age kanske man kan säga.

Merlin Den berömda magikern. I vissa sägner är Merlin fångad av en förtrollning lagd av Nimue, och i andra sägner slutar det med att Merlin faktiskt dör.

Nicolas Flamel En fransk skrivare och manuskriptförsäljare. Han tros ha hittat och avkodat den ständigt föränderliga boken Abraham the Mage, och hittat en besvärjelse för odödlighet.

Greve av St. Germain Myter, legender och spekulationer om St. Germain började bli utbredda i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet och fortsätter idag. De inkluderar övertygelser om att han är odödlig.

Mahavatar Babaji En indisk Kriya Yoga-guru som tros ha manifesterats för 5 000 år sedan i Indien och som fortfarande lever i sin fysiska kropp. Han sägs bo vid Himalayaberget. 

Olumba Olumba (född 1918) är en nigeriansk religiös ledare och grundare av Brotherhood of the Cross and Star, en påstådd ond kult och ny religion. Olumba gjorde anspråk på att vara Abrahams gud i mänsklig form. Medlemmar av hans religion hävdar att han är odödlig.