Bänkskiva laminat, bra för plånboken och köket

Att köpa bänkskiva till köket kan lätt bli en väldigt dyr historia och det är därför många idag väljer en bänkskiva laminat. Även om det i många fall kan vara lite snyggare att välja en bänkskiva i t.ex. natursten eller rostfritt stål så finns det en några ganska viktiga fördelar om man skulle välja bänkskiva i laminat istället.

Priset

Priset på en bänkskiva i laminat är den största fördelen. En bänkskiva laminat är betydligt mycket billigare än t.ex. natursten eller rostfritt stål. Det kan ändå ge intrycket av att vara en dyrare bänkskiva på grund av den finish man kan få på bänkskivan idag. En bänkskiva i laminat är därför snäll mot plånboken utan att tumma för mycket på kvalitets looken.

Hållbarheten

En bänkskiva i laminat är väldigt hållbar och är därför ett bra val för köket eftersom man spenderar mycket tid där vilket leder till en hel del slitage. Att ha en bra och hållbar bänkskiva är därför viktigt för att ha ett fräscht kök längre.

Passar alla kök

Tack vare att man på en bänkskiva laminat idag kan få så många olika finishar så kan man få den att passa i alla kök. Du får alltså en snygg bänkskiva för ditt kök för en bra peng. Det är en överlag bra grej.  En bänkskiva i t.ex. rostfritt stål är snygg i vissa kök men passar inte alls i andra, detta gör att en laminat skiva ofta får ett övertag.

Nackdel

Ska man nämna någon nackdel med en bänkskiva i laminat är det att den inte tål fukt lika bra som andra bänkskivor. Detta gör att man ibland kan få lite kortare livslängd på den. Detta är dock inget markant, om man inte vanvårdar sitt kök och inget de flesta behöver brukar tänka så mycket på.

I slutändan kommer det givetvis till budget och smak när det gäller att välja bänkskiva till köket, men det kan vara bra att ha i åtanke att en bänkskiva laminat kan vara ett bra alternativ.