Vad i…? Vad är SLS?

Har du någon gång fått en ordentlig utskällning av någon i din närhet? Nu menar jag inte en befogad sådan, som när du har betett dig som ett svin och förtjänar en fullständig lynchning. Nu menar jag en märklig sådan som är svår att sätta fingret på riktigt. Svår därför att det är nästan omöjligt att veta om det är befogat att antingen kritisera mig för det eller för att det blir så bisarrt att en ny nära bekantskap (väldigt nära om jag får säga det själv) plötsligt ger mig en avhyvling för att jag köper billigt schampo.

Billigt schampo! Ja, du läste helt rätt. Tydligen är det inte längre bara fult att köpa Dubbel Dusch [sic!] utan nu får jag inte ens köpa produkter från andra varumärken som jag själv trodde var helt bra.

– Fattar du inte att det torkar ut huden? Sluta vara en sån man som bara väljer det första bästa på Willys bara för att du är för lat och snål!

Okej.

Vad säger man? Anledningen är tydligen (har jag fått lära mig nu) att det innehåller SLS, vilket naturligtvis (vet ju alla nämligen) står för Sodium Laureth Sulfat. Är det här inte nyttigt? Nej. Är det livsfarligt miljö och människor? Nej. Däremot är det uttorkande nog för både händer, huvud och hela kroppen (ja, jag fick samtidigt skit för att jag tvålar in hela kroppen med mitt schampo.

– Vadå, det löddrar ju, alltså är det gjort för att tvätta med.

Jag kunde inte haft mer fel tydligen. Schampo löser upp fett och torkar ut huden onödigt mycket. Det jag hade tidigare gör det tydligen extra mycket.

Ut från badrummet stormade hon och slet fram iPaden och visade mig att jag borde ha tänkt på det här för längesen. Rosemary från Maria Åkerberg och Piggabutiken skulle jag visst köpa om det här förhållandet skulle bli bestående. WTF?! Står just min relationsstatus och väger med att jag ska köpa ett visst schampo? Må så vara, ekologiskt är det åtminstone så det får väl bli min eftergift till den här familjen.

Vad skulle jag göra? Jag kröp naturligtvis till korset som den man jag är, bönade och bad om att bli förlåten. Nu är schampot beställt. Tills det har kommit med posten vägrar hon härmed att duscha hos mig. En man i sina bästa år var tydligen inte fullärd.