Dags för tillökning och upptäckt av nyckelfärdiga hus

Nu var det ett tag sedan jag skrev här på bloggen och det kan förklaras med att det har hänt en hel del i mitt liv de senaste månaderna. Jag ska ta det från början.

I november gav vi oss ut på turné, och vilka veckor vi hade! Vi fick otroligt fin respons på våra nya låtar och trots att konserterna inte var helt utsålda så är vi väldigt nöjda med antalet konsertbesökare, det var en underbar publik.

Sista veckan på turnén ringde frugan och berättade att vi ska få barn. Jag blev helt chockad då detta inte var något vi hade planerat, men när den värsta chocken hade lagt sig så kände jag en sådan glädje. Jag ska bli pappa!

Väl hemma igen så började vi prata om det nya liv som väntade oss. Vi insåg ganska snabbt att vi behövde flytta till något större. Första tanken var att vi skulle köpa en större lägenhet i stan men en dag såg jag en annons om nya villor som skulle byggas en bit utanför stan.  Frugan var inte sen på tanken att flytta till hus och när vi började räkna på kostnaderna insåg vi att det inte skulle vara dyrare att bygga ett nytt hus än att köpa en större lägenhet mitt i Stockholm.

Ni som känner mig vet att jag inte är en person som älskar att planera. Första tanken med ett husbygge är att det är mycket utav just planerade och koordinerade. Jag blev därför så lättad när jag insåg att möjligheten till nyckelfärdiga hus finns hos den husleverantör som vi ska bygga med.

Vad innebär då nyckelfärdiga hus? Jo, det innebär att jag och frugan köper ett helt inflyttningsklart hus. Det passar oss perfekt, speciellt nu när vi väntar en liten bebis i sommar och då jag lägger mycket tid på bandet. Nyckelfärdiga hus, eller totalentreprenad som det också kallas innebär att husleverantören sköter hela bygget. Det vi behöver göra är att bestämma vilken husmodell vi vill bygga och sedan handlar det om ett mindre antal val.

Tänk vad mycket vi har att se fram emot, en liten bebis i sommar och i början av nästa år är det inflyttning i vårt nyckelfärdiga hus.