Några schyssta och ikoniska gitarrer

Det finns många gitarrister som har schyssta och ikoniska gitarrer. Jag har listat mina topp-5. Vi börjar med femteplatsen

Ace Frehley

5. Ace Frehley

Den gamla Kiss-legenden har vid första anblick en ganska standard Gibson-gitarr, men oj vad blicken kan bedra. Det är en signaturgitarr och Ace har haft gitarrer som till och med kan ge ifrån sig rök.


 

Tom Morello

4. Tom Morello

Tom Morellos sound är unikt och det är också hans gitarr. Den ljusblå Stratocastern med texten Arm the homeless känner de flesta gitarrintresserade igen.


Willie Nelson

3. Willie Nelson

Det är inte mycket som håller ihop på Willie Nelsons klassiska akustiska gitarr, den har varit en trogen tjänare genom åren. Troligen ger den inte upp innan Willie gör det.


 

brian may

2. Bryan May

Den hembyggda gitarrmodellen har varit grunden till de flesta av Queen största klassiker. Brian May och hans gitarr sitter i princip ihop.


Bruce Springsteen

1. Bruce Springsteen

Springsteen har spelat på sin slitna Fender Telecaster hela sin karriär. Han köpte gitarren på tidigt 70-tal och den har varit honom trogen sedan dess. Nu har han dock pensionerat den och spelar på liknande replicas. Gitarren visas upp på Rock ’n Roll Hall of Fame.

Write a comment