Klockan gör mannen. Det är sen gammalt

Longines klockorJag har precis köpt en klocka från Longines. Det är den finaste klockan jag äger och jag har köpt den för att använda den vid specifika tillfällen då jag vill vara extra fin. Det är ingen vardagsklocka som jag kommer att ha varje dag på jobbet. Dels därför att jag har ett ganska fysiskt arbete, men också för att jag vill behålla den speciella känslan kring klockan. En Longines kostar ganska mycket, så det är viktigt att man är säker på sitt köp.

Jag tycker alltid att det är svårt när man ska köpa en ny klocka. Vad för typ av klocka ska man satsa på? En billigare som man kan byta ut eller en dyr som man behåller länge? Ska man ha en sportig eller en stilig? Ska man ha en för alla tillfällen eller flera olika för olika tillfällen i livet? Jag har full förståelse för människor som inte väljer att köpa flera klockor, så som jag gjort, utan istället håller sig till en. Men med ett sådant varierande liv som jag har kan det vara svårt. Min Longines skulle jag exempelvis aldrig kunna ha på mitt arbete. Där använder jag mig av en annan mer tålig klocka som tål några smällar och som jag kan byta ut enkelt om den går sönder. Jag gillar också att resa till spännande destinationer, lite äventyrligare resor med vandring och klättring, och då vill jag varken använda mig av min Longines eller min arbetsklocka. Därför äger jag flera stycken olika klockor.

Så mitt tips vid val av klocka att köpa är att tänka på dessa saker. Hur många klockor vill du äga? Vad ska du använda klockorna till? Ska de tåla extrema förhållanden som tryck och temperatur? Vilken prisklass ska de ligga på? Utöver detta kan jag också tipsa om Longines, de gör fantastiska klockor.

Write a comment