Ska bygga lounge åt bandet

Loungemöbler

Den sortens möbler som passar att ha i en lounge kallas för loungemöbler. Det kan handla om många olika typer av möbler, men framförallt är det soffor och fåtöljer av olika slag som det fokuseras på. Beroende på vad som menas med lounge kan loungemöbler se olika ut.

Är det så att loungen befinner sig utomhus under öppen himmel är det viktigt att dina loungemöbler är anpassade för att klara av utomhusklimat. Om din lounge kommer att vara i Sverige så är det enbart under vissa månader som loungemöbler går att använda sig av utomhus, och dessutom är det viktigt att man är på sin vakt så att inte regnet överraskar en. I andra delar av världen kan loungemöbler stå utomhus året om, dygnet runt.

Det är ju inte säkert att loungen befinner sig utomhus utan vanligtvis är den i ett förrum till någon större samlingssal av något slag. I en lounge är det meningen att människor på olika sätt ska kunna slappna av och samtala utan press. Är det människor som samlas i arbete är det alltså inte här som arbetets diskussioner ska ske. Det är vanligt att loungen befinner sig i ett hotells foajé eller i anknytning till baren. Loungemöbler behöver vara formade och avsedda för just dessa ändamål. Därför är soffor och fåtöljer passande, men också mer bekväma stolar och små bord. Loungemöbler utomhus kan i formen likna de inomhus men med en stor skillnad i det material de är gjorda i.

När du ska köpa nya loungemöbler så är det viktigt att du funderar över vad du har för avsikt med möblerna. Hur vill du att känslan i loungen ska vara? Vad är målet med möblerna? Vad är en lounge för dig? Köp därefter möbler för att uppfylla dessa mål, då brukar det i längden bli rätt.

Write a comment